Yritystuet - autamme julkisten yritystukien hakemisessa

Meitä kiinnostavat yrityksesi arvon kasvattaminen ja pitkän aikavälin vaikuttavuus. Siksi autamme sinua saamaan tarvittavan yritystuen, sekä kerromme rehellisesti eri mahdollisuuksista saada erilaisia avustuksia. Olemme auttaneet asiakkaitamme saamaan avustusta esim. Business Finlandin, ELY:n ja OKM:n rahoitusohjelmista.

22M€
Asiakkaille haettua rahoitusta
96%
Rahoitustenosuma
prosentti
500+
Toteutettua kehitys projektia

Rahoitusohjelmia ja avustuksien myöntäjiä, mistä haemme yritystukea asiakkaillemme ovat esimerkiksi:

Business Finland

Business Finland on kenties yksi parhaiten tunnetuista julkista rahoitusta myöntävistä tahoista. Business Finland on erikoistunut rahoittamaan innovaatio- ja kansainvälistymistoimintaan liittyviä hankkeita ja se syntyi vuonna 2018, kun Finpro ja Tekes yhdistyivät. Heiltä löytyy monia erilaisia rahoituksia useisiin eri tarkoituksiin lainoista avustuksiin. Suosituimmat avustukset ovat Innovaatioseteli, Explorer-tuoteperhe, Tempo-rahoitus sekä TK-lainat. Myös Nuoret innovatiiviset yritykset -avustus (NIY) on hyvin kysytty rahoitusinstrumentti.

Innovaatioseteli

Business Finlandin Innovaatiosetelissä avustuksen määrä on 5000 € ja se on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka ovat kehittämässä uutta tuote- tai palveluideaa. Kehitettävällä tuotteella tai palvelulla tule olla kansainvälistymiseen liittyviä tavoitteita. Myönnetyllä avustuksella ostetaan ulkopuolista palvelua kehittämisen tueksi ja toteutukseen. Seteli voidaan hakea vain kerran, mutta avustus on ilmainen yritykselle,

Business Finlandin Innovaatiosetelillä voit esimerkiksi:

 • tehdä tuote- ja palvelustrategian uudelle tuotteelle tai palvelulle.

 • tehdä liiketoiminnan muotoilun kehittämiseen liittyvää, kuten esimerkiksi uusi palvelukonsepti.

 • tehdä kokeiluja tai tutkimusluonteisia projekteja, eli mitata ja/tai testata uutta ideaa.

Lue innovaatiosetelistä lisää blogistamme.

 

Growflow auttaa Business Finlandin Innovaatiosetelin hakemisessa ja kehittämisprojektin toteuttamisessa.

Business Finlandin Explorer -tuoteperhe

Business Finlandin Explorer -tuoteperheeseen kuuluvat Market Explorer, Talent Explorer, Group Explorer ja Exhibition Explorer. Niistä yleisimmät ovat olleet Talent explorer, sekä Market Explorer. Lue lisää kyseisistä yritystuista alta.

Talent explorer

Talent explorer -rahoituksella voit palkata yritykseesi asiantuntijan kansainvälistymisen tueksi. Tämä Business Finlandin rahoitusinstrumentti sopii yrityksille joilla on innovatiivinen tuote- tai palvelu, jonka viemiseksi kansainvälisille markkinoille tarvitaan asiantuntemusta kohdemarkkinasta. Rahoituksen enimmäismäärä on 

20 000 € ja se kattaa korkeintaan puolet palkattavan osaajan palkkakustannuksista ja mahdollisista matkakuluista ensimmäisen vuoden aikana. Talent explorer -rahoitus on avustusta ja sen voi hyödyntää jopa kolme kertaa.

market explorer

Business Finlandin Market Explorer -rahoitus on ajatukseltaan samankaltainen kuin Talent Explorer, eli sillä yrityksesi voi hankkia uutta tietoa ja osaamista kansainvälistymistä varten, mutta Market Explorerilla voit ostaa tarvittavaa asiantuntijaosaamista ulkopuolelta. Rahoitusta voi saada enintään 10 000 € ja se kattaa 50 % ostettavista asiantuntijapalveluista. Market Explorer on avustusta, kuten Talent Explorerkin, ja myös sen voi hyödyntää jopa kolmesti.

business finlandin tempo-rahoitus

Tempo on Business Finlandin rahoitusinstrumentti, joka on tarkoitettu yrityksesi kansainväliseen kasvuun liittyvien kyvykkyyksien kehittämiseen. Rahoituksella voidaan esim. kartoittaa kysyntää tai testata tuote- tai palvelukonseptin toimivuutta kansainvälisillä markkinoilla. Rahoitus kattaa 75 % projektin kustannuksista ja Tempo-rahoituksen enimmäismäärä on 50 000 €. Rahoitus on avustusta, eikä sitä siis tarvitse maksaa takaisin

Business Finland ja Suomen kestävän kasvun ohjelma (RRF)

Euroopan unionin RRF-rahoituksen (Recovery and Resielience Facility) tarkoituksena on elvyttää Euroopan taloutta. Rahaa on jaossa 530 miljoonaa euroa suomalaisille yrityksille. Business Finland on avustuksen myöntäjänä suuressa osassa Suomen RRF-rahoitushakuja.

 • Kestävän kehityksen näkökulma on suuressa roolissa kaikissa rahoitusohjelmissa

 • Yritystukia on erikokoisille yrityksille, sekä eri toimialoilla toimiville yrityksille

 • Rahoitusta myönnetään erilaisiin tutkimus- ja kehitys hankkeille

 • Rahoitusta ei myönnetä valmiin tuotteen tai palvelun markkinointiin

Growflow auttaa yritystäsi löytämään oikean rahoitusohjelman hankkeellenne.

Kasvun kiihdytysohjelma

ELY-keskuksen Kasvun kiihdytysohjelmassa on tarjolla yritystukea kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen. Esimerkkejä mitä hankkeissa voisi tehdä:

 • Suunnittelua ja selvityksiä

 • Kehittämistä

 • Tutkimuksia

 • Ei investointeja

Yritystukea on mahdollista saada max. 50 000€. Rahoitushaku on jo auki, joten olethan yhteydessä meihin, jos haluat meidän auttavan yritystuen hakemisessa.​

ELY-keskuksen yritystukia

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset jakavat yritystukia erilaisille hankkeille ympäri Suomen. Tässä osa yritystuista, jotka tulevat jakoon vuonna 2022. Me Growflowlla autamme yritystäsi löytämään oikean yritystuen hankkeellenne.

Matkailuhankkeet

Harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämistä tukevien kehittämishankkeiden rahoitushaku on suunnattu toimijoille luonto-, metsästys- ja kalastus-, ruoka- ja ravintola-aloilla. Kehittämisohjelma on suunnattu harvaan asutulla alueella oleville toimijoille. Hankkeen koko saa olla max. 200 000€ ja hankkeen toteutusaika on noin 1 vuosi. Yritystuki on tarkoitettu esimerkiksi:

 • Kehittämiseen

 • Tutkimiseen

 • Tai vaikka vertailuanalyysiin

 • Investointeja ei hyväksytä

Tämä yritystuki aukeaa keväällä 2022 ja me Growflowlla autamme yritystäsi tämän yritystuen hakemisessa.​

EU:n rakennerahasto

EU rakennerahaston ohjelmassa on 6 rahoituskoria, joissa paljon eri kehittämis- ja investointikohteita. Nämä yritystuet aukeavat todennäköisesti tammi-helmikuussa 2022 ja rahaa jaetaan vuosina 2022-27 yhteensä yli 3,2 miljardia euroa. Odottelemme vielä lisätietoja, mutta olemme ensimmäisten joukossa kuulemassa lisää. Olethan yhteydessä meihin, jos kiinnostuit yritystukien hakemisesta. Me olemme kumppanisi kun haluat apua hakemusten tekemisessä.