top of page
Etsi

Matkailualan innovaatioavustus aukeaa alkuvuodesta 2022

Päivitetty: 30. elok. 2022

Loppuvuoden 2021 aikana maailmalla on näkynyt normalisoitumisen merkkejä. Jokainen on kuullut paljon puhetta paluusta arkeen ja niin sanotusta “uudesta normaalista”. Palautumisen merkkejä on hiljalleen alkanut näkyä alalla kuin alalla, joka on innostanut kuluttajia suunnittelemaan matkoja ja muita aktiviteetteja, joita ei olla päästy kokemaan pandemian aikana.


Yritysten ja maiden varautuessa maailman avautumiseen, ovat myös useat matkailun harrastajat heräämässä talviuniltaan ja ryhtyneet matkojen suunnitteluun ja jopa varaamiseen. Puhetta on ollut “bucket listoista”, patoutuneesta matkakuumeesta sekä varatuista matkoista, jotka pandemian aikana peruuntuivat. Tarve ja hinku matkustamiselle tuntuu olevan useiden huulilla entistä voimakkaampana, mutta tarpeet ja kiinnostuksen kohteet kuluttajien silmissä ovat jokseenkin erilaiset. Useiden keskustelujen päätähtenä ovat olleet terveysturvalliset ja elämykselliset matkustuskohteet. Työ- ja elinkeinoministeriön matkailualan toimialaraportin mukaan Suomella on hyvät antimet vastata uusiin alalla ilmeneviin tarpeisiin. Raportti korostaa Suomen vahvuuksia turismikohteena, jotka ovat mm. puhtaus ja maan avara luonto ja kohteen turvallisuus, jotka ovat keskeisiä asioita ihmisten mielessä pandemian jäljiltä.


Matkakuumeen takia matkailualalla onodotettavissa jonkinlainen toimialan uudistuminen taikka murros.Useat maat ovat nyt investoineet matkailusektorin käynnistämiseen ja maan markkinointiin, houkutellakseen turisteja takaisin. Myös Suomessa on suunniteltu lisäpaukkuja matkailun siivittämiseksi. Esimerkiksi Business Finland on suunnitellut avaavansa tammikuussa 2022 uuden rahoitusohjelman matkailualan digitalisaation ja vihreän siirtymän tueksi. Rahoituksen keskiössä on matkailualan toiminnan uudistaminen, ja tietojemme mukaan etenkin ekologista matkailua sekä alan digitalisoitumista kannustetaan.


Tulossa on siis todennäköisesti siivekäs matkailuvuosi. Me Growflow:lla odotamme innolla näkevämme ja kuulevamme matkailualan uusista innovaatioista, joita teillä on suunnitteilla tai jo aloitteilla. Jos yrityksellänne on kiinnostusta osallistua Business Finlandin Matkailualan kestävä ja digitaalinen kasvu- rahoitushakuun, voit ilmoittautua meidän sähköpostilistalle. Postituslistalla olevat saavat ajankohtaisia ilmoituksia uusista tiedoista liittyen rahoitushakuun. Konsulttimme keräävät jatkuvasti tietoa uudesta rahoitusohjelmasta ja sen ehdoista.


Voit myös varata alta ajan ilmaiseen rahoituskeskusteluun. Keskustelussa tutustumme toisiimme, sekä kartoitamme minkälaisia rahoitusvaihtoehtoja teidän yrityksellenne olisi tarjolla. Konsulttiemme kanssa voi myös pallotella keskeneräistä ideaa, tai itse rahoitushakemuksen kirjoittamiseen liittyvää. Meidän tiimi sattuu olemaan eksperttejä molemmissa.


140 katselukertaa

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page