top of page
Etsi

Business Finlandin Innovaatiosetelin huikeat uudet ehdot

Päivitetty: 30. elok. 2022

Nyt jos koskaan, on erinomainen tilaisuus hakea Business Finlandin Innovaatioseteliä. Ehdot ovat muuttuneet alkuvuodesta 2022 ja iloisena yllätyksenä voimme todeta, että ehdot ovat todellakin yrittäjän mieleen. Innovaatioseteli on nykyään 100 % avustusta ja avustuksen määrä on 5000 €. Innovaatioseteli kattaa 100 % ostettujen palvelujen arvonlisäverottomasta määrästä ja yrityksen omavastuu on siis 0 €.Business Finlandin Innovaatioseteli on erinomainen työkalu yrittäjälle, jolla on uusia kehittämisideoita, mutta tarvitsee ulkopuolisen asiantuntijan apua ideatasolla olevan kehitysidean eteenpäin viemiseen. Me Growflowlla olemme auttaneet satoja yrityksiä laajentamaan yrityksien liiketoimintaa, esimerkiksi uusille markkinoille uusi palvelu tai tuote kärjessä. Olemme Growflowlla tehneet myös lukuisia uuden tuotteen tai palvelun konseptointeja sekä tuotteistanut yrityksen osaamista.


Mitä innovaatiosetelillä voi tehdä?


Voi olla vaikea ymmärtää mitä Business Finlandin Innovaatiosetelillä voi konkreettisesti tehdä? Olemme listanneet muutaman esimerkin siitä, millä tavalla yrittäjä voi hyötyä Innovaatiosetelistä, sekä minkälaista apua ulkopuolinen asiantuntija voi tuoda yritykselle.

Tässä esimerkit:

  • Uudella palvelulla tai tuotteella voi tavoitella täysin uusia kohderyhmiä. Esimerkkinä, jos yritys myy tällä hetkellä tuotteitaan/palveluitaan pelkästään kuluttajille, voisi uusi tuote/palvelu kohdentaa B2B puolelle. Ulkopuolinen asiantuntija voi auttaa yritystä konseptoimaan uuden tuote- tai palvelukonseptin uudelle kohderyhmälle.

  • Uudella palvelulla tai tuotteella voi pyrkiä uusille markkinoille. Ulkopuolisen asiantuntijan avulla voi löytyä uusia markkinoita, sekä uusia käyttötarkoituksia yrityksen uudelle tuotteelle/palvelulle. Esimerkkinä, yritys ei ehkä ollut ajatellut, että uutta palvelua tai tuotetta voisi myös tarjota turismia hyödyntäen tai vientituotteena tiettyyn maahan.

  • Monella yrityksellä on paljon osaamista, mutta he eivät tiedä miten käyttää sitä hyödykseen, sekä miten osaaminen voitaisiin muuttaa selkeäksi palveluksi tarkalle kohderyhmälle. Tässäkin tilanteessa ulkopuolinen asiantuntija voi olla kultaakin kal

  • Kaikki palvelut ja tuotteet tulisi digitalisoida jollakin tapaa. Nykypäivänä kaikki tulisi löytyä digi-muodossa tai digiä hyödyntäen jollakin tapaa. Tämä tukee myös usein myyntiä ja koko liiketoimintaa. Innovaatiosetelillä voi siis myös suunnitella ja konseptoida uusia digitaalisia palveluita ja ratkaisuja.

  • Uudelle tuotteelle tai palvelulle on myös oleellista tehdä asiakastarpeiden kartoittamista asiakaslähtöisen kehittämisen tueksi. Tässäkin asiassa ulkopuolisen asiantuntijan apu voi olla korvaamaton.

Growflow on auttanut satoja yrityksiä yllä mainittujen aiheiden kehittämistyössä ja autamme myös sinun yritystäsi, mikäli tarvitset ulkopuolisen asiantuntijan apua ja tukea kehittämistyössä. Ja mikä parasta, näitä kaikkia asioita voi suunnitella ja tutkia Business Finlandin Innovaatiosetelillä, joka on 100% avustusta. Avustus maksetaan yritykselle jälkikäteen kun projekti on toteutettu, syntyneiden kulujen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen kassa tulisi olla kuitenkin kunnossa, vaikka Innovaatioseteli onkin 100% avustusta.

Ehdot innovaatiosetelin saamiseksi

Muita ehtoja Innovaatiosetelin saamiseksi ovat samat kuin aiemmin, eli yrityksen tulisi olla suomalainen yhtiömuotoinen pk-yritys. Voittoa tavoittelemattomat toimijat, toiminimet, säätiöt ja ahvenanmaalaiset yritykset eivät voi saada Innovaatioseteliä. Kolmen kuukauden sääntö pätee edelleen, eli yritys on ollut vähintään 3 kk ajan toiminnassa tai siellä on ollut vähintään yksi kokoaikainen työntekijä 3 kk ajan. Suomen Asiakastiedon Rating Alfa tulisi olla vähintään A, jotta Innovaatioseteli voidaan myöntää. Mikäli et ole varma mikä tilanteesi on Rating Alfan suhteen, voit aina soittaa Suomen Asiakastietoon ja tarkistaa asian.


Kun yrityksen uudella tuote- tai palveluidealla on jonkinlaisia kansainvälistymissuunnitelmia, sekä yllä mainitut ehdot täyttyvät, on ehdottomasti kannattavaa hakea Business Finlandin Innovaatioseteliä. Me Growflowlla autamme hakemuksen ja loppuraportoinnin kanssa, sekä toteutamme itse projektin. Yhteistyö ja kumppanuus ovat Growflowlle tärkeitä arvoja, joten panostamme jokaiseen asiakkuuteen ja syvennymme koko tiimin avuin projektin sisältöön. Olethan yhteydessä meihin, mikäli voimme olla avuksi liiketoimintasi kehittämisessä sekä avustuksen hakemisessa. Voit varata maksuttoman kartoituskeskustelun asiantuntijamme kanssa alla olevasta linkistä.

199 katselukertaa

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page