top of page
Etsi

Liisa Ihmemaassa

"Pääsin haastamaan itseäni minulle aivan uudenlaisissa tehtävissä".

Tässä blogipostauksessa Liisa Koskiahde kertoo siitä, millaista oli tehdä ammattikorkeakoulun työharjoittelu Growflowlla. Liisa toimi Growflowlla Finance Trainee - roolissa.


Päädyin työharjoitteluun Growflowlle, sillä halusin kokeilla jotakin aivan uutta ja erilaista kuin olin tehnyt aikaisemmin ja haastaa itseäni. Opiskelen parhaillaan tradenomiksi Laureassa ja olen aikaisemmalta koulutukseltani estenomi, eikä minulla ole aikaisempaa kokemusta julkisrahoituksista tai vastaavanlaisesta projektiluontoisesta työstä. Hyppäsin siis suoraan syvään päähän alalle, josta minulla oli vain koulusta saatua teoreettista tietoa ja siis paljon vielä opittavaa.


Aloitin viiden kuukauden mittaisen harjoittelujaksoni Growflowlla maaliskuun lopulla ja juuri silloin oli käynnissä uuden kiertotalouden investointiavustuksen hakuaika, eli pääsin suoraan mukaan isojen hankehakemusten työstämiseen. Alkuun tulikin rytinällä uutta tietoa ja opittavaa, mutta pikkuhiljaa rahoitusviidakko ja sen vaatimukset alkoivat tulla tutummaksi. Hakemusten kirjoittamisen lisäksi pääsin harjoitteluni aikana tutustumaan myös lukuisiin muihin tehtäviin, kuten asiakastyöhön, hankemuotoiluun, konseptointiin ja markkinointiin.


Hakiessani harjoittelupaikkaa, minulle suositeltiin mieluummin pidempää harjoittelujaksoa, vähintään 4-5 kuukautta, mikä tarkoitti tapauksessani molempien opintoihini kuuluvien harjoittelujaksojen suorittamista yhdessä. Nyt harjoittelujaksoni loppupuolella olen samaa mieltä siitä, että pidempi harjoitteluaika oli ehdottomasti oikea valinta - jos olisin lopettanut harjoittelun vain 10 viikon jälkeen, en olisi saanut kokemuksesta läheskään yhtä paljon irti kuin pidemmällä aikavälillä. Julkisrahoitusten ja yritysten liiketoiminnan kehittämisen maailma on niin suuri ja monimutkainen, että vaatii aikaa päästä siihen kunnolla sisälle.


Harjoitteluajasta jäi siis käteen huima määrä kokemusta erilaisista tehtävistä, mikä onkin varmasti yksi parhaita asioita harjoittelun suorittamisessa pienessä yrityksessä, jossa on tiivis työyhteisö. Pääsin haastamaan itseäni minulle aivan uudenlaisissa tehtävissä ja olenkin kiitollinen kaikesta, mitä sain kokea Growflowlla tämän viiden kuukauden aikana - tästä on hyvä jatkaa eteenpäin opintojeni loppusuoralle.


- Liisa

133 katselukertaa

Comments


bottom of page