top of page
Etsi
  • Writer's pictureLiisa Koskiahde

Kiertotalouden investointiavustus on vielä kuukauden ajan auki!

Päivitetty: 30. elok. 2022

Kiertotalous, vihreät arvot ja ekologisuus ovat termejä, jotka ovat olleet pinnalla niin kuluttajien välisessä keskustelussa kuin yritysten markkinointiviestinnässäkin jo pitkään. Nämä ovat tärkeitä asioita planeettamme kannalta, eikä siis ihme että myös julkisrahoituksia myöntävät tahot ovat avanneet näihin perustuvia uusia rahoitusinstrumentteja. Yksi esimerkki on Business Finlandin kiertotalouden investointiavustus, joka avautui ensimmäistä kertaa haettavaksi keväällä 2021.Kevään 2021 rahoituskierroksella kiertotalouden investointiavustusta oli mahdollista saada 45 prosenttia ylimääräisistä investointikustannuksista ja enintään 15 miljoonaa euroa yhtä hanketta kohti. Haku oli avoinna kaiken kokoisille suomalaisille yrityksille, ja keskeisenä kriteerinä haussa oli tehtävän investoinnin vaikutus kiertotalouden kehittymiseen ja ympäristönsuojelun tason parantamiseen. Haku oli erittäin suosittu ja hakemuksia lähetettiin huima määrä - tämä jo kertoo, että yritysmaailmassakin halutaan investoida vihreämpiin tapoihin tehdä liiketoimintaa. Kuitenkin vain pieni osa hakemuksista hyväksyttiin rahoitettavaksi, joten monet innovatiiviset hankkeet jäivät tällä kierroksella ilman avustuksia.


Mitä sitten voimme oppia tästä kevään avustushausta tulevaisuutta silmällä pitäen? Tällä ensimmäisellä rahoituskierroksella jätteen kierrätys ja hankkeessa toteutettavien investointien työllistävät vaikutukset olivat kaksi isoa teemaa hakemusten käsittelyssä Business Finlandilla. Kenties tärkein oppi kevään 2021 rahoituskierrokselta oli kuitenkin se, että kilpailu rahoituksesta on kovaa ja vain parhaat hankkeet valitaan - huolellisesti suunniteltu hanke, hakemus ja projektisuunnitelma tulevat siis olemaan avainasemassa joukosta erottumisessa.


Jos yritykselläsi on ajatuksena investoida kiertotalouden tehostamiseen lähitulevaisuudessa, muuttaa toiminta- ja/tai tuotantotapoja vihreän kasvun edistämiseksi, kannattaa nyt tarttua tilaisuuteen! Muita tärkeitä ehtoja rahoitukselle ovat esimerkiksi

hankkeen työllistävä vaikutus Suomessa ja/tai ulkomailla, sekä taloudelliset edellytykset investoinnin omarahoitusosuuden kattamiseen.

Kiertotalouden rahoitushaku on auki vielä kuukauden ajan, eli 15.12.2021 saakka. Vielä kerkeää mukaan hakuun, mikäli yrityksellänne on kierrätykseen liittyvä hanke ideatasolla valmiina. Hakuvaiheessa asiantunteva konsultti voi olla kultaakin kalliimpi jos rahoitushaut eivät ole yrityksellenne ennestään tuttuja. Jos kaipaat asiantuntevaa opasta rahoitusmatkallenne, ota yhteyttä tai varaa suoraan alta maksuton konsultointi.52 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page