top of page
Etsi
  • Writer's pictureAnnika Saarinen

Business Finlandin matkailualaa edistävä innovaatiotuki

Päivitetty: 30. elok. 2022

Nyt jos koskaan Suomen matkailu- ja turismibisnes tarvitsee uutta ja ennakkoluutotonta ajattelua sekä rohkeaa toteutusta. Business Finland on avannut uuden yritystuen, joka on tarkoitettu matkailualaa edistäville yrityksille. Kestävää kasvua ja digitalisaatiota tukeva rahoitushaku on avattu matkailualan elvyttämiseen ja sen kehittämiseen. Hakuaika on lyhyt, haku on auki tällä hetkellä ja hakemukset tulee jättää viimeistään 29.4.2022. Hakuprosessi vie jonkin verran aikaa, mutta me Growflowlla olemme rutinoituja yritystukien hakijoita, joten autamme teitä saamaan hakemuksen sisään ajoissa. Varaa tästä ilmainen kartoituspalaveri kanssamme.Rahoitusohjelmassa jopa 100 000 euron avustussummaa voivat hakea yksittäiset yritykset tai yritysryppäät tutkimusorganisaatioiden avustamana. Keskeisiä teemoja uudistamiseen ja ratkaisuihin ovat kestävä matkailu, vihreä siirtymä ja digitaalisuus. Business Finland on avannut yritystuen matkailualaa edistäville yrityksille elvyttääkseen tilannetta koronapandemian jäljiltä. Maailma on muuttunut ja muuttuu koko ajan, ja näin ollen muuttuvat myös kuluttajien tarpeet ja tavat matkustaa. Nyt matkailualaa edistävillä yrityksillä on erinomainen mahdollisuus hakea yritystukea erilaisiin kehittämis- ja tutkimushankkeisiin. Rahoitettavien projektien valinnassa katsotaan eduksi, mikäli hanke pystyy luomaan jonkinlaisia tuloksia. Tämän lisäksi on myös plussaa, mikäli hankkeen tuloksia pystyy hyödyntämään laajemmin muiden toimijoiden ja verkoston kesken.


Matkailualaa edistävän yritystuen ehdot ja teemat


Tämä Business Finlandin yritystuki on suunnattu toimijoille, jotka vaikuttavat matkailualalla. Tämän yritystuen ehdot ovat seuraavanlaiset:

  • Hankkeen tulisi edistää kestävää kasvua ja tukea vihreitä arvoja

  • Digitaalista kehittymistä ja uudenlaisia ratkaisuja

  • Uusia ja luovia digitaalisia ratkaisuja matkailualalle


Matkailualaa edistävän innovaatiotuen kantavia teemoja, joita suositaan ovat:

  • Matkailijoiden viipymän pidentäminen

  • Matkailijoiden ympärivuotisuus

  • Uudet asiakasryhmät


Ehdoista digitaalisuus on helppo ymmärtää esim. sovelluksena. Kestävä matkailu ymmärretään vastuullisena toimintana. Vihreä siirtymä taas voisi kohdentaa toimenpiteitä vähemmän ympäristöä rasittavaan toimintaan.

Hankkeet, joita Business Finland rahoittaa tällä yritystuella voivat esimerkiksi vahvistaa kykyä ymmärtää erilaisia asiakasryhmiä, ostokäyttäytymistä tai asiakkaiden tarpeita. Vaihtoehtoisesti voi hankkeen teemana olla vastuullisempi toiminta tai innovatiivisia ratkaisuja vähemmän ympäristöä rasittavalle toiminnalle. Isona ja tärkeänä ehtona on myös uudet ja innovatiiviset ratkaisut, mitkä ovat skaalautuvia ja luovat mahdollisuuksia koko verkostolle. Business Finland haluaa myös nähdä uusia ja luovia ideoita kaupallistamisen ja ansaintamallien ratkaisuissa. Näin voimme todeta, että Business Finland haluaa nähdä hakemuksia erilaisista tutkimus- ja kartoitus hankkeista.


Miten Business Finland arvioi hakemuksia?


Vaikka hanke täyttää kaikki kriteerit, niin Business Finland ei myönnä yritystukea automaattisesti. Kaikki ideat kilpailevat keskenään ja näin ollen myös yritysten vakaa taloudellinen tilanne on ratkaisevassa asemassa. Business Finland arvioi hankkeita kokonaisuutena, kuten minkälainen tiimi hankkeella on sekä minkälaiset kasvusuunnitelmat yrityksellä on. Hankkeen tiimillä tarkoitetaan sitä, kuinka moni osallistuu hankkeeseen ja minkälaisella työpanoksella, sekä onko kaikki hankkeeseen osallistuvat yrityksen omia työntekijöitä vai käytetäänkö myös ulkoisia palveluita. Tämän lisäksi Business Finland arvioi aina myös jokaisen hankkeen tiimin osaamista, kyvykkyyttä ja kompetenssia. Business Finland arvioi myös hankkeen idean innovatiivisuutta ja sen uutuusarvoa vähintään kansallisesti, mutta myös kansainvälisesti. Näin ollen idealla tulisi olla jonkinlaisia tulevaisuuden skaalautumissuunnitelmia.


Miten Growflow voi auttaa yritystäsi?


Me Growflowlla olemme tehneet lukuisia rahoitushakemuksia Business Finlandille, joten tunnemme prosessin kuin omat taskumme. Kommunikoimme viikoittain Business Finlandin suuntaan ja tunnemme käytännöt. Osaamme jäsennellä yrityksen innovatiivisen kehitysidean hakukelpoiseksi ja luoda hakemuksesta selkeä kokonaisuus. Kun yritys ulkoistaa yritystuen haun koko prosessin ammattilaisille, säästyy aikaa ja rahaa. Toimimme Growflowlla hyvin asiakaslähtöisesti. Aloitamme kumppanuuden ilmaisella kartoituspalaverilla, jossa käymme läpi yrityksen nykytilannetta, tulevaisuuden suunnitelmia sekä minkälaisen rahoituspolun voisimme luoda yritykselle. Ensimmäisen kartoituspalaverin jälkeen Growflown tuotantotiimi pitää sisäisen suunnittelupalaverin asiakasyrityksen mahdollisuuksista erilaisiin yritystukiin ja lähetämme ehdotuksen kumppanuudesta.


Growflow on hakenut yritystukia yhteensä 22 miljoonan euron edestä kumppaneilleen. Yritystukia haetaan pääsääntöisesti Business Finlandilta ja ELY-keskukselta, mutta myös ministeriöiltä. Growflow toteuttaa palveluntuottajana noin 70-80 Business Finlandin Innovaatioseteliprojektia vuodessa, joten kokemusta meiltä todella löytyy. Luova tiimimme on suunnitellut sadoille yrityksille uusia konsepteja, tuotteistanut palveluja, tehnyt kansainvälistymissuunnitelmia sekä paljon muuta. Voit varata ilmaisen kartoituspalaverin alta. Kartoituspalaveri kestää vain 20 minuuttia ja saamme siinä ajassa hyvän käsityksen yrityksesi tilanteesta. Me autamme yritystäsi saamaan yritystukea, jotta uudet innovatiiviset ideat näkevät päivänvalon.


426 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page